Blog

Devamını oku

E-Fatura Nedir ve Nasıl Düzenlenir?

Dijital dönüşüm süreçleri ile birlikte faturaların da dijitalleşmesi süreci başlamıştır. Bu kapsamda gündeme gelen e-fatura işletmelerin ciddi manada tasarruf sağlamaları adına gerekli olan bir husustur. Faturalama süreçlerinin kusursuz bir şekilde tamamlanması ve ticari faaliyetlerde tasarrufun elde edilmesi adına e-fatura çözümleri kullanılmaya başlanmıştır. Peki, bu kavram aslında nedir?

Devamını oku

Ön Muhasebe Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ticari işletmelerin gelir ve giderlerinin takip edilmesinde ön muhasebe kavramı ön plana çıkar. Muhasebenin bir alt dalı olarak da düşünülen ön muhasebede tahsilat ve ödemelerin kayıt altına alınması amaçlanmaktadır. İşletme faaliyetlerinin muhasebeleştirilmesi amacıyla tercih edilen ön muhasebe işletmenin büyüklüğüne göre iş yükü değişen alandır.

Devamını oku

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Belirli sayıdaki kişilerin ortak ekonomik çıkarlar ile kurdukları ve aldıkları sorumlulukların kişisel olarak kabul edildiği ortaklık türü şahıs şirketi olarak ifade edilmektedir.

Devamını oku

Limited Şirket Nasıl Kurulur?

Limited Şirket, TTK’de yapılan tanımıyla 10 bin TL sermaye ve en az 1 ortak tarafından kurulabilen şirket türüdür. Ortak sayısının maksimum 50 olduğu bu şirket türünde vergi dilimi %22 olarak belirlenmiştir.

Devamını oku

E-Arşiv ve E-Fatura Farkları Nelerdir?

E-arşiv ve e-fatura teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza girmiş olan iki temel kavramdır. Elektronik bir fatura türü olarak bilinen bu kavramlar birbirleri ile benzerlik gösterseler de aralarında çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. Bu noktada e-arşiv ve e-faturanın ne olduğunu inceleyerek bu iki kavram arasındaki farkları detaylandıralım.